Schramm maakt al meer dan 90 jaar boxsprings en matrassen van topkwaliteit!

schramm boxspring - topkwaliteit zonder compromissen

Schramm Werkstätten, een familiebedrijf uit Winnweiler, in de buurt van Kaiserslautern (Rijnland-Palts), werkt al 3 generaties aan het continue perfectioneren van het boxspring systeem. En de vierde generatie wordt volop klaargestoomd voor de continuïteit. Bij Schramm ben je dan ook zeker dat klantentevredenheid op lange termijn wordt nagestreefd.

Zonder compromissen streeft Schramm naar perfectie, kwaliteit en controle in het volledige productieproces. Het resultaat is een bed op maat, 100% handgemaakt, vervaardigd uit de allerbeste materialen. Een bed dat u de meest optimale slaapkwaliteit garandeert met een onvergelijkbaar bed klimaat.

Nog 5 extra redenen om voor een Schramm bed te kiezen

Springpocket matrassen met wereldwijd unieke veren

Oven-thermisch geharde staal veren vormen de basis voor een ontspannen slaapcultuur. Na het draaien van de veren, worden deze gebakken in een oven. Hierdoor zijn ze bestand tegen metaalmoeheid en overbelasting. Bovendien zijn ze gedemagnetiseerd, iets wat wereldwijd uniek is.

De matrassen DIVINA en MYTHOS zijn voorzien van deze unieke veren. In elke matras worden in de lengte veren gebruikt met verschillende hardheden in functie van gewicht, gewichtsverdeling en slaapgewoonte. Bovendien bestaan de DIVINA en MYTHOS telkens in 5 uitvoeringen!

Elke individuele 6- en 9-slagsveer wordt met de hand in een linnen zakje genaaid. De veren kunnen onafhankelijk van de aangrenzende veren bewegen. Dit vormt de basis voor een soepele en ondersteunende structuur die zich perfect aanpast aan de contouren van het lichaam en elke lichaamsbeweging.

2 tot 7 motoren met o.a. shift functie

Als je de beste elektrische boxspring combinatie zoekt, dan is er slechts 1 optie. Koop een Schramm bed, punt!

Schramm is de enige producent die tot 7 geruisloze motoren aanbiedt. Nek, rug, bovenbenen, onderbenen, schouder en heup kunnen elektrisch afgestemd worden. Hierdoor kan je ontspannen TV kijken, lezen, rug ontlasten en zware benen laten rusten.

Optioneel kan je ook opteren voor de ingebouwde shift functie. Deze functie zorgt ervoor dat je volledige boxspring zicht automatisch 25 cm verplaatst in de richting van het hoofdeinde, op het ogenblik dat het ruggedeelte naar boven wordt gezet.

Op deze manier, blijft de ruimtelijke positie van het bovenste deel van het lichaam ongewijzigd en blijft het nachtkastje binnen handbereik. Deze beweging wordt perfect gelijkmatig en traploos uitgevoerd.

Patenten voor SCA & Schouderzone

Het continue streven naar een verbetering van het slaapcomfort wordt ook duidelijk geïllustreerd door de patenten die ontwikkeld zijn door Schramm.

De gepatenteerde schouder ondersteuning (1990)

De schouder moet tijdens het slapen kunnen wegzinken zonder te “verdrinken”. Het gebied ter hoogte van de schouders vereist dus extra aandacht. Schramm kiest hier voor veren met verlaagde druk in combinatie met een soepele en veerkrachtige tijk (doek).

De gepatenteerde S.C.A. – Secundaire Contour Adaptation (2003)

In functie van elke individuele lichaamsvorm, kan het slaapcomfort op maat geoptimaliseerd worden. De ondermatras kan traploos verlaagd of verhoogd worden met 2 cm in beide richtingen. Deze aanpassing is voorzien ter hoogte van de schouders en de heupen. De SCA technologie zorgt voor een “maatpak” met een duidelijk waarneembare optimalisatie.

Allerbeste bed klimaat

Een natuurlijke slaap is gelijk aan de regeneratie voor lichaam, geest en ziel. Een mens kan nergens beter ontspannen en zijn batterijen opnieuw opladen in een perfect gebouwd bed.

Ervaring, traditie en natuurlijke materialen spelen hierin een hoofdrol. Door de combinatie van natuurlijke materialen een unieke veerstructuur wordt het meest optimale bed klimaat gecreëerd. Lucht kan vrij circuleren in alle richtingen, zowel horizontaal als verticaal. Dit geeft een enorm ademend vermogen aan het bed en verhindert elke ophoping van vocht.

Het bed klimaat wordt nog versterkt door de zorgvuldige verwerking van de veren in katoenen pockets. De pockets worden “los” met elkaar verbonden d.m.v. een blinde hechting, en niet – zoals gebruikelijk – luchtdicht aan elkaar gelijmd.

Ecologische verantwoord en duurzaam

Schramm gebruikt uitsluitend nieuwe en zuivere scheerwol van Frans schapen (vrije loop), katoen, zijde, linnen en kasjmier, evenals verschillende natuurlijke bekledingsmaterialen. Met behulp van natuurlijke materialen, professionele voeling en passie voor handwerk, maakt Schramm unieke producten met individuele flexibiliteit en een natuurlijke bed klimaat.

Schramm gebruikt uitsluitend Talalay latex in de vervaardigde matrassen. De verwerking van Talalay latex bespaart veel meer energie dan bij vergelijkbare kunststoffen en is klimaatneutraal.

Het gebruik van natuurlijke hernieuwbare grondstoffen is een bewust ecologische keuze en gericht op duurzaamheid.

Koop de perfecte matras met deze 10 tips!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.