Over Cosylook

Cosylook is een chique en trendy winkel van hoogwaardig slaapcomfort, bedlinnen, badlinnen en tafellinnen.

De familiezaak is al 30 jaar gevestigd in Antwerpen op Het Zuid. De winkel is rustig gelegen met een mooi zicht op de Schelde tussen het MUHKA en de Scheldestraat.

Bij Cosylook vind je een ruim assortiment van topmerken die al decennia lang gekend zijn voor degelijkheid, duurzaamheid en kwaliteit.

Cosylook streeft naar een maximale service: bedden en linnen op maat aangepast aan uw interieur, levering en advies aan huis.

Cosylook is doorlopend open van dinsdag t.e.m. zaterdag van 10.00 tot 18.00u.
Op zondag, maandag en feestdagen is de winkel gesloten. U kan ons ook bereiken op afspraak.

geschiedenis

The Roots

Cosylook in Antwerpen is ontstaan uit een lange textiel traditie.

Bart Verlinden, de huidige zaakvoerder, is telg van Verlinden Slaapcomfort uit Mechelen. Zijn grootvader, Jules Verlinden, startte in 1938 een lingeriewinkel. Nachtkleding en beddengoed werden snel aan het assortiment toegevoegd.

Vanaf de jaren 50-60 evolueert Textielhandel Verlinden naar een echte beddengoed speciaalzaak met een zeer grote collectie van dekbedden, dekbedovertrekken, lakens en dekens. Onder impuls van de 2e generatie bouwen Emiel, Staf en Jan Verlinden de zaak verder uit. Er komt een vestiging bij in Sint-Niklaas en Antwerpen.

Antwerpen

De winkel in Antwerpen is apart een verhaal op zich. Verlinden Slaapcomfort opent in 1987 een filiaal in de Brederodestraat 33 – 35.  De Verlinden tram duikt  op in het straatbeeld.

Op dat adres was al meer dan honderd jaar A la filature De Schepper gevestigd.

“De filature”, zoals bekend bij veel klanten, was eveneens een textiel speciaalzaak. Zij waren vooral gekend voor de mooie bedtextiel kwaliteit , maat- en borduurwerk.

Waarom cosylook?

Bart Verlinden liep mee in het familiebedrijf in Mechelen maar verliet de zaak na 13 jaar voor een zijsprong naar de IT sector als project manager.

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, en in 2009 start Bart met Cosylook, een onafhankelijke webshop van bed- en bedlinnen. In 2010 neemt Cosylook het filiaal van Verlinden Slaapcomfort in Antwerpen over.

EEN NIEUW BEGIN AAN DE COCKERILLKAAI

Onder impuls van Katrien Van Dyck, al bijna 30 jaar een vaste waarde bij Verlinden, verhuist Cosylook naar de Cockerillkaai 12. Het is een oase van rust op Het Zuid en gelegen aan het water.

In 2015 sluit de winkel in de Brederodestraat definitief. Cosylook breidt de winkel aan de Cockerillkaai uit met het pand op nummer 14.

Samen met de verhuis, beslissen we om ons verder te specialiseren rond huishoudlinnen en slaapcomfort, met een sterke focus op maatwerk.

Wij kijken er naar uit om u te mogen verwelkomen en ons enthousiasme met u te delen!