Dekens (in cashmere, alpaca, kameel) en lakens

“Kan ik hier lakens en dekens kopen? Natuurlijk, maar meestal op bestelling, en indien nodig ook op maat.”

Dekens Sole Mio

Vroeger was het wel anders. Ik herinner mij de eerste keren toen ik als tiener ging helpen bij mijn grootvader in de winkel. Dat was nog in Mechelen bij Textielhandel Verlinden. Een helft van de zaak was gevuld met lakens en de andere helft met dekens.

Dekens in alle mogelijke kwaliteiten, kleuren en maten. Dekens voor de winter, de zomer en tussenseizoenen. Wij verkochten merken zoals Sole Mio, van Manta, de toen nog Belgische trots uit Waasmunster. Aabe uit Nederland, Marzotto en Piacenza uit Italië, Biederlack uit Duitsland, Good Night,… Misschien ben ik er nog een paar vergeten.

De winkel lag vol met dekens! En de magazijnen lagen vol met voorraad. Elke dag moesten de rekken aangevuld worden. Klanten kwamen toen een “sole mio” kopen, maar bedoelden eigenlijk een deken.

Brun de Vian-Tiran

Slapen met een laken en deken is vandaag minder en minder gebruikelijk. In zomer wordt een licht deken nog eens bovengehaald. Vandaar dat je ze niet vaak meer ziet in winkels. Ook niet bij ons, maar je ze nog altijd kopen, zelfs met meer keuze en mogelijkheden dan vroeger.

Vandaag werken wij hoofdzakelijk met Brun de Vian-Tiran uit Frankrijk. Deze familiezaak maakt al 8 generaties lang wolproducten.Brun de Vian-Tiran produceert vandaag nog altijd in L’Isle-sur-la-Sorgue, in de buurt van Avignon.Wij kunnen u het volledige aanbod van Brun de Vian-Tiran tonen. En hun collectie is zeer breed! Van traditionele dekens in wol en merinos tot dekens en plaids in de allerfijnste materialen zoals mohair, alpaca, kameel en cashmere.Verder heeft Brun de Vian-Tiran ook dekbedden en matrasbeschermers gevuld met wol en cashmere.

Op de foto : alpaca deken in grijs en taupe, gecombineerd met luxe perkal lakens en bedsprei in gebreid katoen. Project LT (Antwerpen – Eilandje)